Vanaf vandaag: digitaal melden bij Veilig Thuis Zeeland!

De aangescherpte meldcode en het handelingsprotocol vragen sinds 2019 om een andere focus op veiligheid en daarmee een andere samenwerking tussen Veilig Thuis en ketenpartners.

Om hier zo goed mogelijk op aan te sluiten heeft Veilig Thuis Zeeland, samen met andere Veilig Thuis organisaties in Nederland, een nieuw meldformulier ontwikkeld waarin vermoedens van acute of structurele onveiligheid vanaf vandaag digitaal gemeld kunnen worden. Dit formulier is alleen bedoeld voor professionals. Omdat u direct in een voorportaal van het cliëntvolgsysteem van Veilig Thuis Zeeland terecht komt is de privacy gewaarborgd.

Wat de aangescherpte meldcode van u als professional vraagt kunt u terug lezen op de website van Veilig Thuis Zeeland. Om goed voorbereid van start te gaan is er in de inleiding van het meldformulier een korte uitleg terug te vinden over zowel het proces alsmede de gegevens die minimaal nodig zijn om een melding te kunnen doen.
Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om telefonisch advies te vragen aan Veilig Thuis Zeeland. Dit kan via telefoonnummer 0800 – 2000 (ook buiten kantoortijden bereikbaar) of 0113 – 249375.

Klik hier om naar (de informatie over) het meldformulier te gaan.